2014-04-29

Így védheti gépét az Explorer biztonsági hibájával szemben

Az amerikai kormány szerint érdemes mellőzni az Internet Explorert. A szakértő szerint a böngésző hibája egyszerűen védhető.
A múlt hétvégén látott napvilágot az a hír, amely szerint az Internet Explorer (IE) régi, hatos verziójától a legújabb, 11-es kiadásig az összes böngészőt érintő hiba támadhatóvá teszi a windowsos rendszereket. A FireEye nevű biztonsági cég vizsgálatai szerint a weben már elérhetők olyan támadókódok, amelyek kifejezetten IE 9-es, 10-es és 11-es Explorerek ellen készültek.

A hiba veszélyességét jól jelzi, hogy az amerikai belbiztonság és a brit kormány kiberbiztonsági szervezete is azt javasolja a felhasználóknak, hogy amíg a Microsoft nem javítja az Internet Explorer kritikus hibáját, addig nem ajánlott a böngésző használata.

Így lehet védekezni
A hiba kimondottan az Internet Explorerben lévő vektorgrafikus megjelenítő komponensét érinti, ezért ha más böngészőt használ valaki, biztonságban tudhatja magát – magyarázta az Origónak Gombás László, a biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec cég magyar képviseletének rendszermérnöke.

A FireEye leírása szerint az Internet Explorerben elegendő lehet letiltani az Adobe Flash bővítményt (ha az fel van telepítve), ez ugyanis megakadályozza a támadó kódok lefutását.

Gombás szerint egy másik, nehézkesebb lehetőség, ha a gépen egy korlátozott – például vendégjogokkal bíró felhasználót hoznak létre, és azzal interneteznek. Egy ilyen felhasználó esetén hiába fut le a hibára építő programkód, ebben a konkrét esetben nem lesz jogosultsága olyan módosításokat végezni a rendszerben, amelyen keresztül például kártevőket juttathatnak a gépre.

Forrás: http://www.origo.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból