2015-12-16

Szenzáció: a Google új gépe százmilliószor gyorsabb, mint az ön komputere

Szenzáció: a Google új gépe százmilliószor gyorsabb, mint az ön komputere!

A Google bejelentése szerint valóban működik a sokat vitatott kvantumszámítógép.

A Google állítja, hogy kidolgozott egy olyan kvantumalgoritmust, amely százmilliószor gyorsabban oldja meg a problémákat, mint a hagyományos otthoni számítógépek. És ha ez igaz, akkor szinte elképzelhetetlen, hova fejlődnének napjaink technikai csodái, például a vezető nélküli autó, az emberszerű robotok vagy az űrszondák.

A Google egyébként már két éve dolgozik együtt a NASA-val egy ilyen rendszeren, amely a D-Wave X2 elnevezést kapta. Ez a gép egyébként egy óriási fekete szekrény (valahol Kaliforniában), amelynek a belsejében a hőmérséklet az abszolút nulla fok közelében van, kívülről pedig hihetetlenül erősen szigetelt, nem érheti semmiféle mágnesesség.

Ezt a gépet emlegetik a világ első kvantumkomputereként, azonban azt sosem bizonyították, hogy valóban működik is, legalábbis idáig. Most viszont a Google bejelentette, hogy tesztelte is az új QA-t (kvantumalgoritmust), méghozzá a hagyományos rendszerekkel összevetve. Tapasztalati szerint azzal a problémával, amelyet egy otthoni gép 100 nap alatt oldana meg, a kvantumszámítógép körülbelül egy századmásodperc alatt végez, jóval kevesebb energiát fogyasztva, mint a mai gépek.Forrás: http://hvg.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból