2015-06-16

Meghekkelték a jelszavakat őrző szolgáltatást

Megint kiderült, hogy nem feltétlenül jó ötlet mindenünket az internetes felhőben tartani. Most épp a LastPass nevű szolgáltatást törték meg hekkerek, vagyis azt, ami elméletileg pont azért jó, mert a használatával nem sok jelszót kell megjegyeznünk, hanem csak egyet.

A cég közleményben tudatta a felhasználókkal, hogy észlelték a betörést, blokkolták a támadókat, és a mesterjelszavakhoz nem is fértek hozzá. Viszont tulajdonképpen minden máshoz igen: email címeket, jelszóemlékeztetőket és egyéb érzékeny adatok kerültek ki a cég szerveréről. Például azt a kódot is, ami jelzi a szolgáltatásnak, hogy a felhasználó tényleg jogosult hozzáférni a saját adataihoz. A cég szerint ezeket szerencsére igen jól kódolva tárolták, kevés az esély, hogy bárki sikerrel tudná felhasználni őket.

A legjobb, amit most tehet, hogy megváltoztatja a mesterjelszót a LastPasson belül, és az új jelszóemlékeztető beállítása sem túlzás. Ha esetleg több hasonló szolgáltatásban is használta a lastpassos mesterjelszavát, cserélje le ott is.

Forrás: http://index.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból