2014-10-24

Itt a Google érdekes statisztikája

Jogunk van felejteni? Itt a Google érdekes statisztikája

Az Európai Bizottság májusi döntését követően bombázzák a Google-t a törlési kérésekkel. Van, amelyiket jogosnak ítél a keresőóriás, más esetben megtagadja a törlést. Itt a legfrissebb statisztika.

Az Európai Bizottság május 13-i döntése értelmében a keresőmotorokat üzemeltetők kötelezhetők arra, hogy eltávolítsák a keresési eredményekben szereplő személyes információkat. A keresőmotoroknak minden magánszemély által benyújtott eltávolítási kérelmet meg kell vizsgálniuk, és az adott keresőmotor csak akkor folytathatja bizonyos keresési eredmények megjelenítését, ha ahhoz közérdek fűződik. Bár a „Right to be forgotten”, azaz a felejtés joga nem találkozott a Google egyetértésével (Eric Schmidt eleve hibásnak mondta), a keresőóriás is tartja magát a döntéshez.

Átláthatósági Jelentésében most közreadta, mi is történt az elmúlt közel négy és fél hónapban, pontosabban május 29 óta, amikortól is elérhetők a kérelmezési űrlapok.

A jelentés szerint a keresőóriás 146 357 kérelmet kapott és 498 737 URL-t értékelt ki az eltávolítás szempontjából. A feldolgozott URL-ek 58,2 százalékát nem távolították el, 171 183 esetben viszont eleget tettek a kérésnek.

Forrás: http://hvg.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból