2014-06-06

Hekkeljen meg egy weboldalt

Érdekes Next Web alkalmazás


Lázár János lesz az Origo új főszerkesztője – írja a BBC Business rovata. A hírportál azt írja, Lázár szomorú volt az Origo róla szóló cikkeitől, ezért megegyezett az Origo üzemeltetőjével, a Magyar Telekommal, hogy ő lesz az oldal új főszerkesztője.

Mielőtt megosztaná ezt a hülyeséget a Facebookon, előbb álmélkodjon el rajta, hogy hányan hihetik el a fenti ökörséget, csak mert egy hitelesnek tűnő linket helyeztünk el az első bekezdésben. Lázár természetesen nem lesz az Origo főszerkesztője, de a fenti link jól mutatja, milyen könnyű átverni másokat könnyen hamisítható oldalakkal.

A titok nyitja a Next Web egyik alkalmazása. Az oldal munkatársa, Alexander Griffioen készítette a weboldalakat pillanatok alatt átíró programot; ez a Shrturl.co címen érhető el.

------------------

A meghekkelt oldalakon természetesen semmi nem történik, viszont az átszerkesztett cikkeket elmenthetjük. Az ilyenkor kapott rövid linkeket máris továbbküldhetjük az ismerőseinknek, ha szeretnénk a frászt hozni rájuk a hitelesnek tűnő álhírekkel. Mivel sokan használnak link rövidítőket – például a mikroblogokon, ahol minden karakter számít –, sokan nem fognak gyanút, amikor eléjük kerül a módosított cikk.

Forrás: http://index.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból