2014-04-08

Borzasztó nap köszöntött az informatikára

A Microsoft operációs rendszere, a Windows XP - ami valószínűleg sokaknak "Az" operációs rendszer - a mai nappal végleg elavul, április 8-tól nem érkeznek hozzá javítócsomagok. Egyesek aggódnak, hogy az így védtelenné váló gépek a kiberbűnözők kedvelt célpontjai lesznek. A Microsoft viszont inkább amiatt aggódhat, hogy a felhasználói ne a Google-t vagy az Apple-t válasszák.

A Microsoft 2001-ben adta ki a Windows XP-t, ami oltári nagy siker lett. Azóta temérdek javítás, biztonsági frissítés és frissített verzió érkezett hozzá; egy jól fejlett XP-vel szinte ma is mindent meg lehet csinálni, amire egy átlagfelhasználónak szüksége van.

A termék egyszerűen túl jól sikerült, a Microsoft a Vistával, a Windows 7-tel, illetve a Windows 8-cal próbálta az embereket váltásra ösztönözni, az XP viszont volt annyira megbízható, hogy a felhasználók ne akarjanak váltani; már csak azért sem, mert gyakorlatilag bármilyen ócska laptopon és számítógépen elfut.

A Microsoft már többször leszögezte, hogy nem adnak további terméktámogatást a Windows XP-hez. Ennek ellenére az asztali számítógépek 20-30 százalékán még mindig az XP fut. Christopher Pogue, a Trustwave igazgatója szerint az XP-t a mai napig használják rendőrségeken, bankokban és jogi irodákban éppúgy, mint éttermekben vagy iskolákban.

Forrás: http://index.hu

<<< Vissza a híreinkhez
Malaca van, ha a malacoson hirdet Malaca van, ha itt is hirdet: www.malacavan.com
Érdekes informatikai hírek a nagyvilágból